Kattopinnoitus

Mikään ei kestä loputtomiin ilman huoltoa. Muista huoltaa kattoa, se kamppailee säitä vastaan, jotta kiinteistösi pysyisi kuivana. Pinnoitus on kustannustehokas ja vaivaton keino jatkaa katon elinvuosia ja palauttaa katon uudenveroinen ulkonäkö.

 

Tiilikatot

Tiilikatolla värin selkeä haalistuminen, sammal tai jäkäläkasvusto kertovat usein kattopinnoituksen tarpeesta. Kevyelläkin vesisateella sadeveden tulisi poistua katolta syöksyputkea pitkin muutaman minuutin kuluttua sateen alkamisesta. Mikäli veden poistumiseen katolta kuluu huomattavasti aikaa, on tämä yksi merkki kattotiilien mahdollisesta huokoisuudesta. Tässä tilanteessa kattotiilet imevät veden itseensä ja jäätyvä vesi tiilissä halkaisee tiiliä.

 

Peltikatot

Peltikatto on helppohoitoinen katemateriaali, kunhan muistaa 10-15 vuoden välein huoltomaalauksen. Uusien maalaamattomien peltikattojen kanssa kannattaa ennen maalausta odottaa muutama vuosi että pelti on kunnolla hapettunut. Jos huoltomaalausta liiaksi viivyttää kuluu vanha maalipinta ja peltipinta tulee esiin. Kun peltipinta paljastuu niin katon ruostuminen pääsee alkuun ja katteen elinkaari lyhenee huomattavasti

 

Mineriittikatot

Mineriittikatto oli erittäin suosittu katemateriaali 70 ja 80 luvulla, mutta vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana mineriittikattoja on alettu tosissaan huoltamaan. Kuluneet vuosikymmenet ovat kuluttaneet katetta ja kate on menettänyt tehtaan kaksikerroksisen maalipintansa. Katteen pinta on maaliton ja huokoinen jonka ansiosta kate pysyy kosteana. Kosteuden ansiosta pakkasrapautuminen voimistuu ja kate toimii hyvänä kasvualustana mm. sammaleelle. Uudella kaksikerrospinnoitteella katon elinvuosia pystytään vielä jatkamaan.

 

TILAA ILMAINEN KATON KUNTOARVIO MEILTÄ JO TÄNÄÄN LÄHETTÄMÄLLÄ ALLA OLEVA YHTEYDENOTTOLOMAKE! TARVITTAESSA SAAT SAMALLA URAKKATARJOUKSEN KATON KUNNOSTUSTOIMENPITEISTÄ.